Airbnb i Griffin

Ok, hur hamnar man i Griffin utanför Atlanta julen 2018 då? Jo, för ena dotterns kille bor där. De hade aldrig träffats IRL, vi var sugna på sydstaterna och USA överlag – så vi slog till helt enkelt. För säkerhets skull, eller snarare dotterns skull, tänkte vi att det är bra att bo i närheten av Owen och hans föräldrar några dagar, för att se att allt funkar.

”Vi”, det är jag, Fredrik och Nisse. Vi hyrde ett litet hus via Airbnb som var helt ok. Ingen lyx, men där fanns allt vi behövde, inklusive lite mögellukt…

Tilda får bo hos Owen, vilket förvånade oss lite. Amerikansk föräldrar brukar vara rätt konservativa. Men, allt har gått bra och de har även tillbringat både julafton och juldagen tillsammans. Föräldrarna är snälla men stränga. Ungdomarna måste exempelvis vara hemma vid 22-tiden. Vi behöver inte heller oroa oss för att de dricker, för de är inte 20 ännu, vilket är den lagliga åldern här.

Tilda och Owen har lärt känna ett par killar från St Louis på nätet (via spelen de spelar) och de bilade ner för att hälsa på. De kom över till oss och vi bjöd hela gänget på pannbiff med lök. Tilda hade köpt lite svenskt godis som vi bjöd på. De var i Atlanta över dagen och gick på Coca-Cola-museet. Han som uppfann Coca-Cola är från Georgia. Vi andra roade oss på Walmart.

Efter tre dagar, när Tilda flaggat för att allt var ok, for vi vidare till Nashville.