Nashville – for the love of country music

Jag har länge drömt om att få åka till Nashville. Jag älskar country music och hela grejen med en stad som puttrar av musik känns härlig. Vi valde att fira jul här vilket, skulle visa sig, var både bra och dåligt. Det fina är att det är så lite folk. Inga köer, bara att traska in på vilken bar eller butik som helst. Och som bonus – det är inte 30 grader och 90% luftfuktighet. ”Åk inte hit i augusti” stod det i vår guidebok och det kan jag intyga, som varit i Georgia förut i juli. Det är hett som tusan.

Broadway – där alla ”honky tonk-barerna” finns. Live musik överallt och med hög kvalitet. 

Det dåliga är att mycket är stängt, framförallt på juldagen, amerikanarnas viktigaste juldag. Och eftersom alla är så förbaskat religiösa så får man räkna med att allt är stängt. Vi kunde inte ens hitta en pharmacy som var öppen och det är unikt. Till slut lyckades vi få en Dominospizza levererad till vårt hotellrum, på julafton! Inte direkt vad vi förväntade oss, men vad tusan ”when i Rome…”.

Första dagen tog vi en Old Town Trolley Tour – något jag rekommenderar. Det är ungefär som en hop-on-hop-off-buss med här var guiden ”lajv”. Jätteroliga gubbar som berättade om stadens historia och vad vi såg när vi puttrade runt cirka en och en halv timme. Nisse hade feber och var rätt hängig, stackaren, men det gick bra ändå. Staden är mindre än jag tänkte mig, och det finns en hel del märkliga områden som känns lite övergivna. Men ingenstans kände jag mig otrygg. Vi kunde ex. gå till och från hotellet ner till Broadway utan problem.

Vi tar nästan alltid en sån här guidad tur när vi kommer till ett nytt ställe. Bra sätt att pricka av alla sevärdheter och få en känsla för stan. 

Broadway är förresten den gatstumpen där alla honky tonk-ställen finns – dvs där man bara kan gå in, rätt enkelt klädd, för att ta en öl och lyssna på riktigt bra musik. Det var faktiskt något öppet alla dagar, tom på juldagen. Då var jag och Fripp på ”the Stage” och lysande på ett band från Boston, av alla ställen. Kvällen innan var i på Tootsie’s World Famous Orchid Lounge. Här har legender som Willie Nelson och Johnny Cash också tagit en öl. Häftig känsla. Och ja, jag fick ett par röda cowboyboots av tomten i julklapp!

Vi bodde på Sobro Guest house. Jag kan varmt rekommendera det. Rent, mitt i stan och med ett kök – om man inte vill äta ute hela tiden. Jag tröttnar snabbt på maten. Det är samma lika överallt.

Våra sista två timmar i Nashville tillbringade vi på Country Music Hall of Fame and Museum. Jättestort, trevligt och informativt. Här får du hela countrymusikens historia och även nutid presenterat på ett kul sätt. Klart värt ett besök (köp biljetterna när du köper din trolley tour, så får du rabatt). OBS! Det är stängt Christmas eve och day, så planera därefter.

Rekommenderar Country Music Hall of fame and Museum!

Fyra nätter i Nashville räcker om du vill se det mest turistiga så att säga, och i och med att det var lite stilla och inte så himla kul väder, var vi ändå redo att dra vidare. Till Peachtree City. Ett husbyte utan byte, så att säga.

Tootsies famous orchid lounge. Jag har alltså gått på samma golv som Johny Cash, Dolly Parton, Willie Nelson och många fler!