Peachtree City – husbyte och antikt (och öl…)

Vårt 8:e husbyte – Peachtree City, Georgia.

Redan innan vi for hemifrån hade vi försökt få till husbyte under hela perioden, men det är inte så många som ville byta med en familj i Sverige under vintern. Nu lyckades vi ändå få tag i en familj som lånade ut huset till oss, även om de inte bodde i vårt hus hemma i Sverige. Will och Lisa – i Peachtree City. Jättetrevliga människor och fint hus.

Will och Lisas hus som vi lånade en vecka, över nyår.

I Peachtree finns det över fyra mil golfbilvägar. Du kan ta din golvbil till jobbet, skolan, matvarubutiken och tom det lokala bryggeriet – Line Creek. Häftig lokal, och enligt Fripp, god IPA.

Det som är trevligt med husbyte är att man landar lite och känner sig mindre som en turist. Kan ligga på sängen och kolla på tv, tvätta lite kläder och åka till affären, som vilken hemmafru som helst. Eller hemmaman. Det råkar vara ett av våra stora nöjen – att handla mat (och lite annat onödigt) på affärerna i närheten. Det kan vara allt från Walmart till Wholefoods.

Att besöka affären uppskattas av alla åldrar. (Nä, han fick inte de där flingorna!).

Vi hade också planerar att vi skulle fira nyår i vårt Peachtreehus, vilket vi gjorde. Då kom Tilda med pojkvän och även Fripps bror med fru och hälsade på. Men vi passade även på att besöka några lokala antikhandlare när vi hade lite tid över.

Det finns många second-handbutiker, speciellt i Fayetteville. Riktigt bra sådana. Det finns allt från ”Myrorna” eller ”thift stores” om man vill gå ner lite i pris till rätt exklusiva butiker. Ett ställe jag älskade och kunde stannat två timmar till på, om inte killarna blivit lite gnälliga… var Digger’s Antiques and Uniques. Wow. Finns här på Facebook.

På Digger’s kan man gräva länge…

Vi passade även på att umgås lite med Owen’s föräldrar. Alltså Tildas ”svärföräldrar”. Roligt att höra om deras liv, hur de ser på svenskar och – sist men inte minst – vilka matsställen de rekommenderar. Eftersom jag nämnde att jag älskar fisk, så föreslog Owen att vi skulle äta på The Fish Peddler. Det ligger närmare Griffin, där Owens familj bor. Man, it was good! Och vilken miljö. Ett ställe vi varmt rekommenderar.

Ja, då där puttrade det på. Vi njöt av huset, det lite lugnare tempot, att inte behöva köra bil hela tiden och att kunna umgås med ”ungdomarna” och kära släktingar. Nästa anhalt – Atlanta.

Nisse får köra golfbilen. Tips: om du åker till ett bryggeri – åk hem innan det blir mörkt. Det finns ingen knapp till lyset…