Monterey – lunch och akvarium

En lite dryg timme med bil från oss, ligger Monterey. En gullig kuststad där Steinbeck skrev ”Det stora kalaset”. Ett mysigt ställe med både turistpriser och underbara vyer. Här finns historia främst kring sardinfabriken (Cannery Row) men i modern tid är det akvariet som dominerar på samma plats. Dit åkte familjen Lindgårdh.

En hel underbar avdelning med bara maneter - vackert och mystiskt!

Det fanns något för oss alla på akvariet. Nisse tyckte visserligen att alla fina fiskar var härliga att titta på men det fanns även ”play areas” för mindre typer. Han kunde klättra, spruta vatten och dra i lite spakar. Flickorna var också nöjda med besöket och höll med om att allt var fint ordnat. Amerikanerna är bra på det där med ”helt och rent” men också på att överraska. Fina informationsskyltar, nåt för alla och en hel avdelning om havet och miljön. De forskar och kämpar för att bevara havet och dess invånare så klart. Därmed kändes det också ok att betala SEK 800 i inträde för oss alla.

Det som gladde mig allra mest var att jag fick se vilda havsuttrar i havet utanför själva byggnaden! Man kunde gå ut och spana i kikare på både fåglar, sälar och just havsutter som lekte och vilade sig i kelpen. Såg en hona med unge ligga på rygg och putsa den. Jag har alltid älskat uttrar och detta var en riktig höjdare. Kunde jag förstås ha gjort från stranden, för SEK 0, men vad tusan…

Förutom akvariet åt vi en god lunch på Louis Linguini. Alina tog ett foto på sin hamburgare för det var den ”godaste hon nånsin ätit”. Cole slawn var ”to die for”. Lunch för oss alla ligger i ett sånt turiststråk på 5-600 kr, men då ingick underhållning i form av en mås som länsade faten på uteserveringen. Pommes och bröd slungades ned i halsen likväl som smörpaketpapper och lite annat smått och gått.

Fläppa, fläppa sa fötterna mot stengolvet.

Min man har en underbar förmåga att svänga av snabbt från motorvägar när man ser en vacker blomsteräng, kul ställe, loppis eller ”mall”. Så även idag. Han svängde av i 65 miles/h för vi såg en ”Target”. Nån slags mellanting mellan ICA Maxi och Åhlen’s – fast mycket billigare. Var ju tvungna att köpa lite leksaker till Nisse, som saknar sina lådor och kompisar hemma och lite smink för 6 kr. Härlig mix av varor för alla och envar.

I morgon blir det besök hos några Santa Cruz-svenskar. Tänk att man ska behöva åka till USA för att få träffa lite nytt folk, som talar svenska. Men vad tusan – en ny vän är en ny vän – oavsett var man råkar befinna sig.

Sov gott! Det gör vi!
C-:

Nisse njuter av kelpens "dans" med sin nya plasthaj i handen
Familjeporträtt. Flickor och sjöhästar. Underbara och mystiska djur. Vacker avdelning!
Lärande om de sma - fantastiskt dataprogram om plankton mm. Touch screen galore!
Nisse sprutar vatten i the splash area
Kelp - vackert och livsviktigt för djurlivet i Monterey-bukten
Monterey - stranden vid Louis Linguini

3 reaktioner på ”Monterey – lunch och akvarium”

 1. Mans Sjostedt

  Hej,

  vad skönt det verkar… Sitter på jobbet och sliter med puckade säljare och idiotiska finansbolag!! Superväder här men USandA verkar ju lite ballare.

  Kram Måns

 2. Låter inte lika kul som vi har det, men du får nog din belöning så småningom!
  Vi har det bra. Husbyte is da shit! Fina omgivningar. Förvånande grönt och kuperat. Billigt allting. Vi kommer att tjäna på att vara här (nästan..). Hälsa alla! Kram!

 3. Birgitta Nord

  Hej på er!
  Kl är nu 11.30 svensk tid 29/6 så ni sover säkert sött ännu !
  Vi följer er varje dag och förstår att ni njuter där borta ! Det ser härligt ut med sol , bad och allehanda upplevelser !
  Vi känner oss förflyttade tillbaka till härliga Monterey , där vi hamnade i ”Doras hus ” ( bordellmamman ni minns…) Där fanns då en restaurang där vi åt sirloinsteak , minns jag
  Under alla år har jag trott att det var sjölejon , som sa” oink, oink, oink ” , men det kan vara havsutter..

  Här hemma har vi 29 grader varmt och härliga sommardagar just nu, men ett regnområde lurar över Jylland och beräknas komma in under morgondagen.Har passat på att försmäkta i gassande sol med att måla husgrunden svart och avundas er den härliga semestern !
  Vi mår bra alla fyra och hundarna slöar på det svala terracottagolvet i gillestugan.
  Ha det gott och se upp för vithajen , Fredrik , när du surfar !
  Kram från mamma , Lennart hälsar !

Kommentarer är stängda.