Idag är det den 4e juli – USA:s nationaldag. Det dekoreras och pyntas på såväl “motor homes” som fasta bostäder. Alla campingplatser, som ligger längs kusten, är fulla med amerikanska turister och mycket är stängt. Men någon som är öppet är Roaring Camp Railroads. Dit begav vi oss – Cirkus Lindgårdo och vår vän Eric.

Ibland när man hittar nåt på nätet eller i en guidebok, kan det antingen vara en riktig turistfälla med mycket folk eller ett riktigt trevligt ställe där även “the natives” hänger. I det här fallet var det både och, vilket passade oss alldeles utmärkt. Det var ett överraskande trevligt ställe. Solen sken och alla var på ett strålande humör.

När vi kom fram skulle ett stort ånglok precis dra iväg och Nisse var i upplösningstillstånd – på ett positivt sätt. “Det är Percy, det är Percy”. (Ni vet, Thomas och vännerna, eller “vänneren” som Nisse säger). Vi köpte biljetter (ganska dyrt, men värt det), jag fick en handkyss av sheriffen och så bar det iväg. Tjusningen var inte bara att åka ånglok genom en skog – det var inte vilken skog som helst – utan Redwoodskog.

Vilka träd! Man blir helt förstummad och lite kär i dem faktiskt. En “liten en” som låg ned hade de räknat ringarna på. Det tog en hel lunchrast. Trädet var 1200 år gammalt! En av anledningarna till att de lever så länge är att de tål eld. Det brinner ofta i skogarna där de växer, men träden överlever.

Efter en timme lite drygt tuffandes genom en underbar natur var det förstås dags för barbecue and country music (live). Så klart. Det är ju trots allt 4th of July!

På vägen till parkeringen såg vi både jordekorre, sköldpadda, koifiskar, en häckande kungsfiskare och lite annat smått och gott. Och hemma vid huset har vi tvättbjörnsfotavtryck på både bilhuven och verandan. Känns lite exotiskt!

Tvättbjörnsavtryck

Vi har det bra, njuter och lever turister och “natives” om vartannat. Jag kan varmt rekommendera en så här lång semester (5 veckor) på ett och samma ställe (där det finns mycket att göra). Då blir det ingen stress och man hinner verkligen njuta av livet.

Hasta la vista baby!
C-: