Jag kommer knappt ihåg allting som jag skrivit om, men har jag tidigare nämnt Capitola, så tål det att nämnas igen. Vi bor egentligen i Aptos (där vi inte ens varit ännu), men närmast ligger Capitola. Det är en liten gullig stad, eller nja – by kanske är mer lämpligt, som ligger precis på stranden. Här finns allt man behöver utom matvaror. Då får man köra en bit bort till shoppingcentret på 41:a gatan.

Du kan surfa på vågorna precis intill alla restauranger, små butiker och caféer. De säljer badkläder, surfkläder och skor, leksaker, souvenirer och lite annat smått och gott. Visst – det tar inte mer än en halv dag att gå igenom alla butiker, men det gör inget. Det är kul att bara strosa omkring.

Har du tröttnat på stranden tar du bara på dig dina flip-flops och piper iväg till ett café för att titta på folk, välja en glass av alla 48 smaker eller ett par nya Ray Bans.

Bröllopsdagspresent! Nya solglasögon

Café Violetta i Capitola - 48 smaker glass!

Capitola - kan man bo närmare havet?

Allt är så gulligt och puttesnuttigt här. Man skulle kunna tro att det är högt och vitt och brett, som sig bör i USA. Men titta på bilden här ovan. Detta är väl det mest gulliga kvarteret i Capitola, men det finns nästan inga stora hus alls. Vårt där hemma är i klassen “större” om man jämför med husen här. Plus, det mest är välskött med små trädgårdar, även om den del ruckel dyker upp här och där. Det hör väl till… Kontrasternas land.

Simma lugnt!
C-: