”It never rains in southern California”

Ojoj, nu får jag hålla i tangenterna lite – har missat skriva på ett par dagar och det blir lätt för mycket. Sist vi sågs var vi på väg till Santa Barbara – låååånga vägar och sämre blev dem. Uschliga hålor och snabb trafik, men fram kom vi. Åkte genast ned till beachen och doppade fötterna. Jepp – kajtarna var på plats, men såg lite amatörmässiga ut…

Checkade in på vårt hotell och tog en sväng på stan. Shoppade lite, tittade oss omkring och åt – tadam – hamburgare. Det finns 1000 ställen!

På kvällen utnyttjade jag och Fripp våra stora barn som barnvakter och tog en tvåmannatur till piren. Man kan köra ända ut och parkera där. Only in America! Ett urmysigt seafoodställe längst ut skulle precis stänga men vi lyckades prångla ut en New England clam chowder – gott! Satt i bilen och åt – kände oss väldigt amerikanska. En underbar kväll med månen som speglade sig i Stilla Havet!

Santa Barbara är just så där mysigt som alla säger, och skulle jag ge ett tips till resande – stanna aldrig bara en natt – oavsett var du är (förutom möjligtvis Järvenpää). Det känns som man bara kommer från vägen och ska iväg på vägen. Mycket väg blir det! Santa Barbara är värt minst 3 dagar, om inte mer.

Vi skippar de flesta turistfällorna och alla ”art museums”, och njuter mest av att flanera och beundra Californiens lååååååååååååånga stränder med härlig (mackvidrig) vit sand.

Santa Barbara välkomnar oss
Lite shoping i Vansbutiken. Det blev keps och t-shrt.
Alina och jag (Cajsa) njuter på stranden efter att ha suttit flera timmar i bil

Jaha, så har vi ju varit på San Diego zoo också, och fått privat visning ”behind the scenes”. Men det får jag skriva om i morgon, om jag orkar efter vi varit på Disney Land… Phew!

Här simmas det inte lugnt.
C-: