San Diego på en dag

Jag har sagt det förut – boka inte bara en natt – det blir för stressigt. Men vi börjar bli bra på att maxa dagen och ändå få in lite lugn och ro.

San Diego ligger underbart fint vid stillahavskusten och har ett härligt klimat. Just när vi var där var det sol och varmt. I skuggan lite svalt tom så att några av oss frös lite. California är bra på det där – kontraster.

Vi bodde bra på vandrarhem -HI Hostel – som finns i hela USA. Usd 99/natt. Varsin säng och eget badrum. Men, det är mycket mera liv i San D än Santa B – så nattlivet utanför fönstret störde tant Cajsa lite.

Det är jättemysiga ställen och charmiga hus i Gas Lamp-kvarteret vi bodde i. Finns en hel del spännande historia här.

Men, det som var inbokat var en privat visning på San Diego zoo! Vår vän Eric har en kompis, Michelle, som jobbar där. Hon tog ledigt en dag för att visa oss runt. Eric och hans pappa var med.

Detta innebar inte ”bara” att vi blev bjudna på allting, nä vi blev kringskjutsase i en sjumannagolfbil och fick gå in där det ”står staff only”. Spännande.

Zoot är enormt och vi har nog inte sett allting, men vi har klappat en galapagossköldpadda, alligator, reptiler, myrslok, matat en kamel, ett amerikanskt piggsvin som heter Priscilla och en underbar och högljudd kokkkaburra. Vi fick även se bland annat koalor på nöra håll och några papegojor Michelle berättade en hel del intressanta saker. Bland annat att zoots samling av växter, varav många ovanliga, är värda mer än djuren. Och då har de över 8000 djur!

Nisse var i sitt esse och tyckte livet var på topp. Han är jätteduktig på hela resan. Tålmodig och glad, trots långa resor och mysko tider. Tilda, som älskar djur och eko, tyckte det var bra att zoot jobbar mycket ”nature preserve”.

Men alla var nöjda med dagen! Tack Eric och Michelle!

På vägen mot LA tog vi lilla kustvägen och stannade på vägen. Badade och njöt av utsikten, solnedgången och den oerhört dramatiska kusten vid La Jolla. Nisse och Tilda såg till att jag hade hjärtat i halsgropen vid varje stup! Bilderna talar för sig själva.

Vaknar lite saktar på hotellet i Anaheim – Best Western – inför Disneylandbesöket. Två nätter här. Skönt!

Vi simmar vidare!
🙂

1 reaktion på ”San Diego på en dag”

  1. Yes ! Vilken underbar semester ! Zoo , stup , havet ! Älskar att följa er resa !
    Kram Birgitta

Kommentarer är stängda.