Husbyte is da shit!

Om ni någonsin har några tvivel om det här med att byta hus med någon – vänd er till oss, så ska vi ta det ur er. Det är da shit! Man har allt man behöver och lite till, någon som ser om ert eget hus och det kostar inget heller. Ja typ 800:- för att vara med på husbytarsajten, men det är ju en så nätt liten summa – ungefär lika mycket som Fripps drivmedel/vecka från Starbuck’s går på. Försumbart.

Vi var ju extra länge i Capitola – 5 veckor och då blir huset nästan som ett andra hem. De sista dagarna tog jag foto på allting, inklusive soptunnorna, för att komma ihåg och mildra saknaden lite. Allt blir bekant och ”hemmigt”. Utan att bli tråkigt, mind you, utan att bli tråkigt.

Vi gillar att ta reda på vart the locals handlar, äter och går ut. Vi gillar att köpa annorlunda och nya matvaror i den lokala shoppen och vi gillar att köpa billiga kläder på Wal-Mart – för det är ju det medelsvensson gör i USA. Medel är gött.

Visst är det skönt att vara hemma, vilket vi nu är, men Trångsund känns lite för – lite för – ja bekant liksom. Plus, reklamen i Sverige stinker. Fy tusan vad trista vi är. I USA kan man tom göra rolig bilreklam! Jag klickade sällan bort reklamen där för den är kul att se. Nä, nu tappade jag tråden…

I alla fall – vi kollar redan på nästa husbyte för 2012. Östkusten vore kul – mina ”hemtrakter”. Kollar på Cape Cod, Providence och Boston-krokarna. Vore skitkul att åka nästa år igen. Liiite närmare är det också. Det var lite segt att flyta (bra felskrivning! Ska vara ”flyga” så klart) till Calif, men det var det värt!

De sista dagarna i USA maxade vi. Bland annat stack jag, Nisse och Fripp på rodeo i Salinas. Tjejerna softade och gick till stranden en stund. Jag gillar ju både boots, hattar och musiken – så det var right up my alley. Innehållet i bootsen kan också se rätt fint ut, men goddam vad de har jeansen högt upp – illa illa! Nä, jeans är inte USA bra på, trot eller ej. Det ska man köa hemma i Sviden.

Vi njöt även av Capitola, vårt lilla samhälle, och åt middag på piren sista kvällen samt njöt av stranden in i det sista. Vi kommer verkligen att sakna stället!

Men som sagt – glöm alla tankar på att era husgäster trashar stället, att ni inte kommer trivas i huset eller att det blir segt att vara på samma ställe länge. Testa – det är kul!

Simmar fortfarande lugnt!
C-:

Eeeee haaaa!
Tjohej!
Brunsch i Captola näst sista morgonen.
Utsikt från piren i Capitola
På väg till middag på wharfen
Hej då, kära soptunnor! Med band över så inte tvättbjörnarna skräpar ner.
Hej då huset och bilen och uppfarten!
Hej då underbara kuststräcka inklusive vår strand!
Å hej Sverige! Välkommen jet-lag.