2012 års husbyte tog oss till Eastbourne, England. Vi byter hus med Lynne, som alltså ska spendera två veckor i Trångsund medan vi njuter av fish and chips, öl, sol och inte steak and kidney pie.

Det var OS-yra redan på Arlanda och allting inklusive reklam, färger och uniformer på Heathrow var OS-influerat.

All reklam på Heathrow hade någon slags OS-
eller sportanknytning.
 
 
Och på alla infarter, framför parkeringshus
mm fanns denna figur i konstgräs.
 

Lynne tog emot oss med middag när vi kom hit på tisdagskvällen. Även fast flygturen bara var 2,5 timmar var det meckigt med all transfer. Skulle ha flugit till Gatwick istället. Men men, vi sparade lite pengar å andra sidan. Och boendet – det är ju gratis. Lynne hade bäddat alla sängar och det är så fint och fräscht allting. Vi har alla var sitt rum, men jag och Fredrik valde dubbelsängen så klart.

Utsikten från vårt sovrum. Kinda English ey?

Lynne hade tagit fram en hel del gamla leksaker som låg framme i Nisses rum. När vi klev av taxin rusade han fram till Lynne och sade något som vi inte vet (Lynne tror han sade “får jag komma in?”) och rusade genast upp på andra våningen och började leka. Bättre än hotell alltså!

Vår bakgård.

Alina är lite krasslig, men med eget rum, och lite dundermedicin från England hoppas jag hon blir bättre snart.

Eastborne ligger i East Sussex, ca 90 minuter med pendeltåg från London, och kallas “Storbritanniens soligaste stad” – och med tanke på att vädret stämmer det nog. Det var så varmt mitt på dagen att vi bara orkade vara på stranden nån timme eller två. Tilda och Fripp badade så klart och simmade lite rätt långt ut. Jag stannade i strandkanten där ytvattnet var rätt varmt. Nisse är värre än jag och håller tom upp badbyxorna för de inte ska bli blöta. 🙂

Ahhh – strandförväntan!
 
 
Underbar “pebble beach”. Hur lång som helst!
 

Efter vår strandhopping strosade vi runt lite kring piren, “downtown, åt lite lunch och drog och hemåt för en paus. Vi är nog rätt trötta efter resan fortfarande…

Tilda ska snart hugga in på sin
fish ‘n chips på torsk.
 

Däremot blev vi pigga som tusan när vi handlade på Sainsbury. Det är nog något av det roligaste som finns när vi är ute på resa – att handla som “the locals”. Köpte en del färdig mat men det mesta lagar vi från scratch. Här finns ju ett fullt utrustat kök.

Det är billigare än i Sverige att gå ut och äta, men en rätt medioker lunch idag (dock rätt nära stranden) gick ändå på nästan SEK 400. Så det gäller att välja sina ställen. Inga fler turistfällor tack.

Fin tårta på Sainsbury va!?
 

Family fun!

"Meh, det ser ju ut som bajs ju!". Jag håller inte med...

Nu njuter vi av några lokala ölsorter och lite tilltugg. Solen steker ännu på baksidan och vi väntar på att vår “cottage pie” ska bli klar i ugnen. Då blir det middag i kvällssolen innan vi säkert somnar tungt. Igen.

Fin station i Eastbourne va! /En Jernhusare

Cheeriooo friends – talk to you soon again!

C-: