Jag förvånas över hur fint det är överallt här i Capitola och Santa Cruz. Förutom att det finns både intressant natur och helt nya träd (jag älskar träd) är det helt, rent och för det mesta inget skräp på varken stranden eller gatorna. Det sitter skyltar överallt om att man ska “clean up after your dog” eller “pick up your trash” på stranden och man ska tom vara rätt om måsarna, så de “inte får nåt olämpligt i sig”.Många växter känner jag igen hemifrån, men här verkar de vara perenner. Krasse, lobelia och murgröna exempelvis. Men det finns även stora rosmarinbuskar, citronträd, persika och äpple (allt det i vår trädgård). Ännu har vi inte varit och tittat på redwoodskogarna och sequoia, men det blir snart. Finns ca 20 minuter med bil härifrån.

I trädgården har vi även opossum, tvättbjörn, exotiska fåglar och häromdagen såg vi en kollibri. En liiiiten liten grön en. Det har även bott en råtta i uthuset, men den gick i fällan!

Jag och Fredrik cyklade in till Capitola idag. Vi bor lite utanför, men det tar bara 10-15 minuter så är man i “byn”. Cyklade upp på utsiktsplatsen och tittade ut över Stilla Havet. Det är så vackert. Lite närmare Santa Cruz beundrade vi surfarna en stund innan Fredrik fick dregla i Santa Cruz-shoppen (skateboards) och prova en våtdräkt på en av alla surfshopar för “halva priset!!”.

Santa Cruz skate shop

Vi hann även med en tur till Trader Joe´’s – en matvaruaffär med lite mer “home grown” och ekologiskt. Mycket sånt här till min stora glädje, men det blir nog Safeway igen – billigare. En av de största nöjena på resa är just att handla “som vanligt folk” och här finns att välja på. Kul!

Lite glass på eftermiddagen efter ett litet dopp i det kalla kalla havet måste även hinnas med. Nisse valde förstår “födelsedagstårta” som smak. Här finns allt!

Smak: födelsedagstårta. Glass i Capitola

Smak: födelsedagstårta. Glass i Capitola

Å en sista tur på cykeln in till Capitola för att lyssna på lite musik på stranden. Alina och Fredrik är med och vi avnjuter en strawberry margerita på den lokala puben. I solen, med en havsutter simmandes intill stranden. Livet är skönt!

Strawberry margerita i Capitola