Några pointers – Cornwall

 • Vi bodde i Falmouth, Airbnb. Helt ok hus för ca 5 000/veckan. Alla hade eget rum och köket var oerhört välutrustat. Mysig bakgård med utemöbler. Vi valde Falmouth för det är nära till allt och är en lite större stad.


  Vi gillar att kunna gå till puben och vill ha nära till matvaruaffärer. Men om du föredrar lite mer stillsamma ställen finns det massor. Du kan hyra en liten stuga var som längs kusten eller en lägenhet på ett av surfställena. Ex. St Ives eller Newquay.

 • I Falmouth finns många butiker, pubar och restauranger. Vi kan rekommendera The Boathouse, ”open mic” på Hillbilly om du gillar att uppträda, Gurkha Falmouth Indian & Nepalese Cuisine och den sydafrikanska restaurangen Amanzi. Men även pizza från vilket hål i väggen var riktigt god.
 • Du kan bila längs med hela kusten eller tvärsöver. Det tar ca 45 minuter. Kan stanna till var som för en bit mat. Det finns mysiga pubar och prisvärda restauranger överallt.
 • Coverack. Jättefin liten typisk fiskeby med en lång historia ”ship wrecks”. Här åt vi god mat (fisklasagne!) på The Lifeboat House. Värt ett besök.
 • Glass på The Roskilly’s en liten bit från Coverack. De har också en liten utställning med lokal konst och några djur man kan titta på. Mysigt.
 • Trebah Garden. Jättefin trädgård och en trevlig liten promenad. Här köpte jag en lykta till trädgården och en fin skylt att ha på grinden i deras lilla shop. Det finns massor med trädgårdar du kan besöka.
 • Newquay. En härlig långgrund strand perfekt för surf. Fripp hyrde en SUP och drog ut en timme. Tips: ta med en plastad picknickfilt, för sanden är blöt av tidvattnet.
 • Land’s End. Ja, åk dit. För utsikten och tanken på att det är den allra sista klippan innan Atlanten breder ut sig. Men det har blivit något av ett kommersiellt jippo. Kanske det bara är trevligt att åka till nån by norr om, och njuta av utsikten där?
 • Alla stränder. Det finns fina sandstränder överallt. Googla eller chansa. Ha alltid med badkläder i bilen.
 • St Michaels Mount. Slottet du bara kan nå till fots när det är lågvatten. Du har säkert sett bilder. Slottet var faktiskt bebott av privatpersoner ända till 50-talet. Men oj, vilken pendling att ta sig, inte bara till ön, utan ända upp på berget där slottet ligger. Värt både pengarna och flåset upp…
 • Ta med hunden! Vi har aldrig varit på ett ställe där det finns så många skyltar som välkomnar hundar. Vi såg många vinthundar också, som vi så klart diggar, eftersom vi har två whippets själva.

Det här är ett urval av vad vi hann med på en vecka, men det finns mycket mycket mer att upptäcka. Tintagel exeempelvis, King Arthur’s castle. Det var stängt för renovering, även om omgivningarna i sig är häftiga (minne från min konfirmationsresa…).