”Allt är så vackert i England, mamma!”

Ja, jag kan bara hålla med min son. Allt är verkligen vackert i England och det passar alla åldrar i familjen. Nu har vi visserligen bara varit i södra delarna, men ”so far so good”. Jag, Fripp, Tilda och Nisse for iväg juli, 2019.

Redan för några år sedan förälskade vi oss i England. Då gjorde vi ett husbyte i Eastbourne och utforskade sydkusten. I år beslutade vi oss för att dra oss ännu mer västerut – till Cornwall.

Vad ska man säga – det var vackert, gott, avslappnat och fullständigt underbart. Vilket ställe. Eller ”ställen”, kanske jag ska skriva. För Cornwall är ett helt grevskap i sydöstra England. Klimatet är milt och allt växer så det knakar. Vackra gröna och gula kullar. Buddleja och hortensia växer som ogräs överallt. Det är oerhört vackert!


Det bor nån här!

Här kallar man skogen från 1100-talet ”the new forest” och allt andas riddare, Jane Austen och Poldark. Är du ett riktigt fan kan du åka på ”Poldark-utflykt” och besöka inspelningsplatserna, bland annat gruvan.

Gillar du å andra sidan vackra trädgårdar, en stilla ”cream tea” i skuggan av ett parasoll, gamla katedraler eller att strosa runt bland gamla saker på en loppis eller antikvitetsaffär. Då kan du också åka hit.

Vill du hellre vara lite mer aktiv kan du cykla, vandra, surfa och kanske dricka öl. Inte så många ”breweries” som vi trodde dock, till makens stora sorg. Men vi lyckades ändå få i oss en bägare eller två.

Och det där med att de inte har nån god mat i England – det är bara en myt. Vi åt god mat varenda dag, och till vettiga priser (jämfört med Sverige).


The Lifeboat House – god mat i Coverack.

Men, något du inte får missa är just deras ”cream tea”. Teet är visserligen helt vanligt (men ovanligt gott) men tillbehören… De består av scones, sylt och hårt vispad grädde. Så kallad ”clotted cream”. Kanske inte låter så avancerat, men mums! Kom dock ihåg, ”jam first”. Något som Englands drottning har rett ut i media.


Cream tea… Sylten först!

Vi kommer absolut att åka tillbaka. Här finns mer att upptäcka!

PS. Vi hade tur med vädret. Sol hela veckan!